Week van de HSP dag 2

Gepubliceerd op 13 juni 2023 om 20:48

Week van de HSP

 

De week van de HSP dag 2.

 

Dag 2 en daar zit ik weer, op te hikken tegen die enorme social media berg die recht voor mijn neus staat. “Wáár moet ik het vandaag over hebben?” Ik heb nog geen onderwerp en toch zit ik weer te tikken. Alleen al even de tijd nemen voor mezelf op dít moment helpt me om even terug te gaan naar mijn basis. Even terug naar die stilte in mezelf. In die stilte van jezelf daar liggen alle antwoorden die je nodig hebt. Je hoeft er alleen maar naar te luisteren. De inspiratie volgt dan vaak vanzelf.

 

Luisteren naar de stilte in jezelf.. Dat klinkt leuk maar is in de praktijk soms nog best een opgave. We worden bijna geleefd als we niet oppassen. Onze agenda’s staan overvol met leuke afspraken met vrienden en familie en sport. Maar ook onze leefstijl is tegenwoordig zo hoog dat er flink gewerkt moet worden om die standaard te kunnen behouden. Tijd voor stilte heb je eigenlijk niet eens, of eigenlijk denken we dat we die niet hebben en maken we de tijd niet.

 

Gelukkig zijn er meerdere wegen naar Rome en dat geldt ook voor die stilte in jezelf op te zoeken. Ik bedoel hier niet mee dat je geen geluiden mag horen maar dat je even iets gaat doen waarmee je volledig je focus hebt op een doel waar je fysiek aan werkt. Als je namelijk met volledige aandacht op iets gericht bent (liefst nog met een zwabberende tong uit je mond), is dát het moment dat je vanuit je onderbewustzijn dingen kan oppikken. Het gebeurt je vast wel eens dat op zo’n moment iets je niet lekker lukt maar je zo in de focus zit dat de oplossing al in je hoofd zit voordat je er aan hebt hoeven denken of het zelfs maar kon verzinnen. Ineens is de oplossing daar, huh hoe dan? Dit komt vanuit je onderbewustzijn en als je dit ten volste gaat begrijpen én toepassen in je leven dan ga je in een flow zitten die niet te stoppen is. Maar nu draaf ik door.. en dat is precies waar je je eigen ideeën weer de nek mee omdraait, dus even terug. Stap voor stap is key hier!

 

Pak even een pen en papier..

  • Doe een korte visualisatie, met je ogen dicht, gericht op het thema inspiratie. Als er gedachten in je opkomen die niets te maken hebben met het onderwerp “Inspiratie”, ga dan weer met je aandacht naar je ademhaling. Dat is een handig anker, je ademhaling is er namelijk altijd!

 

  • Doe de volgende affirmaties..
  1. Ik ben creatief en vindingrijk.
  2. Ik ben een wandelend vat vol goede ideeën.
  3. Ik neem iedere dag de tijd om de stilte in mezelf op te zoeken.
  4. Ik zet mezelf op de eerste plaats.
  5. Ik vertrouw op mijn gevoel.

 

Affirmaties zijn positieve zinne(tjes)n die je helpen je onderbewustzijn in te prenten dat je gewoon een tof mens bent en alles waar kan maken wat je zou willen. Je kan ze eindeloos bedenken! De bedoeling is dat je de tekst ook echt gaat voelen en tegelijkertijd tegen jezelf zegt, hardop of in stilte. In de spiegel en hardop zeggen is helemaal top maar hoeft niet perse. In het begin zal het wat vreemd zijn maar hoe vaker je dit doet hoe makkelijker het zal worden. Misschien kan je het rijtje uiteindelijk wel uitbreiden. Als je die van gisteren erbij plakt, heb je er ook al 10!

De kracht van woorden en hun herhaling is erg groot zowel positief als negatief! Doe hier wijselijk je voordeel mee!

 

Heb een mooie dag mooi mens!

Liefs,

Kim

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.