Week van de HSP dag 1

Gepubliceerd op 13 juni 2023 om 20:39

Week van de HSP

 

De week van de HSP, dat is het deze week, van 12 tm 18 juni 2023.

 

Ik ga meteen maar met de billen bloot.. ik ben niet zo’n fan van social media. Dat was ik tot een jaar of 2 geleden wel en gebruikte het de laatste jaren dan ook zeer veelvuldig, vooral lekker veel scrollen, uuuuren kon ik scrollen. Momenteel ben ik liever niet met social media bezig, helaas heb ik het tegenwoordig toch echt wel nodig met een eigen bedrijf. Dus.. aankomende week is het de week van de HSP en ontkom ik er eigenlijk gewoon niet aan om hier dan wat over te posten. Ik heb mezelf dan ook beloofd om ieder dag iets over deze mooie karaktereigenschap op mijn socials te zetten, in welke vorm dan ook. “Holy shit.. waar begin ik aan, weetje wel hoeveel tijd dit kost?” Daar start mijn weerstand dus al..pfoehh. Ik moet even over een denkbeeldige berg heen wat dit betreft , maar ik wil het wel heel graag dus ik ga echt mijn best doen. Die weerstand zit uiteindelijk alleen maar in mijn hoofd!

 

Ik roep al zolang ik mezelf “ken” dat ik anders of apart ben en ga er eigenlijk altijd al bij voorbaat vanuit dat anderen dat ook van mij vinden. Ik betrap mezelf er zelfs wel eens op dat ik me tegenover een ander sta te verontschuldigen en zeg “Ja, sorry ik ben nou eenmaal een aparte af en toe”.

Even serieus.. Heeft ooit iemand me wel eens letterlijk gezegd dat ik apart ben? Nee eigenlijk niet, nou eigenlijk wel maar dat is een vriendin die eigenlijk net zo “apart ” is.. daarom levelen we waarschijnlijk zo goed, van zo iemand kan je dat dan ook prima hebben. De rest die je wel een aparte of wereldvreemde vind doet vaak wel wat met je (Hier switch ik even subtiel over naar “Je”, omdat er vast mensen zijn die zichzelf hierin herkennen).

 

Maar hoe weet je nou dat anderen dat over je denken? Het is je immers nooit letterlijk verteld toch? Nou weet je hoe dat komt? Je hebt het zelf in je hoofd geprent!! Je hebt het zo vaak gedacht én de pijn die daarbij hoort gevoeld dat dit jou eigen waarheid is geworden. Je hebt jezelf ermee geïndoctrineerd tot en met. Maar het is alleen maar jou waarheid zolang jij het zelf blijft geloven, dus kap daarmee 😊 ! Je mag namelijk geloven wat je wil, YESSS!! En daar heb je niemand anders voor nodig dan jezelf (dat vind een HSP fijn, die zijn graag op zichzelf maar dat even terzijde)!

 

Pak even een pen en papier en noteer de volgende affirmaties..

  1. Ik ben de moeite waard.
  2. Ik mag zijn wie ik ben.
  3. Ik kan alles waarmaken wat ik wil.
  4. Ik ben trots op mezelf en wat ik bereik in mijn leven.
  5. Ik hou van mezelf.

Mooi rijtje om makkelijk mee te beginnen. Affirmaties zijn positieve zinne(tjes)n die je helpen je onderbewustzijn in te prenten dat je gewoon een tof mens bent. De bedoeling is dat je dit ook gaat voelen en tegelijkertijd tegen jezelf zegt, hardop of in stilte. Voor de spiegel en hardop zeggen is helemaal top maar hoeft niet perse. In het begin zal het wat vreemd zijn maar hoe vaker je dit doet hoe makkelijker het zal worden. Misschien kan je het rijtje uiteindelijk wel uitbreiden!

 

De kracht van woorden en de herhaling ervan is erg groot (denk maar aan de tafels met rekenen die je op school tot in den treure mocht herhalen) zowel positief als negatief! Doe hier wijselijk je voordeel mee!

 

Heb een mooie dag mooi mens!

Liefs,

Kim

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.